musor-desszert DESSZERT
Magyar Televízió, 1994-1998 Kepes produkció
és RTL Klub, 2005
Európa Film produkció

A 90-es évek egyik sikerműsora pofonegyszerű ötletből indult. A műsorvezető elmegy vacsorázni egy budai vendéglőbe három vendéggel, aztán amikor a desszerthez érnek, bekapcsolódnak a kamerák, így a nézők is részesei lehetnek az olykor könnyed, máskor drámai vacsora utáni beszélgetésnek.
Az esetek egy részében nem csak a műsor vendégei nem ismerték egymást, de még a műsorvezető sem találkozott velük személyesen korábban. Így mindössze annyi idejük volt az összemelegedésre, amíg elfogyasztották az első két fogást.
A műsor varázsa természetességében, olykor esetlenségében volt. A műsorvezető előszeretettel válogatott össze olyan vendégeket, akik - a gondolkodásbeli vagy társadalmi különbségek miatt -, egyébként aligha kerültek volna egy asztalhoz.
Így vacsorázott együtt a kukás és a belügyminiszter, a kamionos és a vezető színésznő, a konzervatív kanonok és a szabadelvű szociológia professzor, az ókeresztény értékrendet valló írónő és a liberális pszichológia professzor. A négy esztendeig tartó sorozatban megfordult a hazai kulturális-, művészeti-, tudományos-, és sportélet szinte valamennyi izgalmas személyisége, és sok "civil", akiket a média a Desszertben fedezett fel.
Hétről hétre három-négymillió néző lehetett tanúja annak, hogy sem a társadalmi, sem az értékrendbeli különbség nem lehet akadálya az emberek közti párbeszédnek, ha a résztvevők elég nyitottak és intelligensek hozzá.

2005. februárban újra indult a DESSZERT, mert a felmérések azt mutatták, hogy a nézők sokéves szünet után is szívesen fogadnák a régi sorozatot.
Az RTL Klub képernyőjén havonta jelentkező adásokban a műsorvezető ezúttal főként "harmincasokkal" beszélgetett.
Olyan fiatal művészekkel, üzletemberekkel, tudósokkal, akik a rendszerváltás után kezdték pályájukat vagy akkor váltak igazán sikeressé.
A műsorvezető kérésére az új Desszertből mindössze négy adás készült, mert Kepes András közben egy másik sorozaton, a VILÁGFALU-n is dolgozott, ami ugyanebben az évben, ősszel került adásba.
(A 90-es években futott sorozat több adásának szerkesztett változata olvasható a Kepes Krónika - beszélgetések c. kötetben.)