musor-kepes KEPES
TV2, 1998
Kepes produkció

A kilencvenes évek piacvezető televíziós csatornája azzal csábította át Kepes Andrást, hogy készítsen olyan műsort, amely "hasonlít a Desszertre, mégis más".
A műsor indulásakor - a csatorna és az Új Színház közötti korábbi megállapodás miatt -, már adott tény volt, hogy a sorozatot színpadra kell állítani.
A szakma legjobb mestereivel kidolgozott elképzelés szerint, a díszlet a műsorvezető lakását idézte, ahova egymás után érkeznek a vendégek, mintha Kepeshez jönnének látogatóba.
A műsorvezetőt, a klasszikus vígjátékok rezonőreként egy "anyós" segítette, akinek az lett volna a feladata, hogy ellensúlyozza a műsorvezető - a kereskedelmi televíziókhoz képest - kicsit túlságosan intellektuális stílusát.
A csatornák közti túlhajtott versenyben nem jutott idő a koncepció kipróbálására, mi több, még a díszlet is csak a felvétel előtti pillanatokban készült el, amikor már nem lehetett rajta változtatni.
Bátran állíthatjuk: az első adás Kepes András pályájának mélypontja volt.
A sorozat adásról adásra egyszerűsödött.
A második műsorban eltűnt az "anyós" és a díszlet néhány kevésbé sikerült eleme, majd a sorozat fokozatosan átalakult a "Desszert" színpadi változatává. Különös módon, amire a kereskedelmi csatorna vezetői végképp nem számítottak, a műsor színvonalának emelkedésével párhuzamosan, folyamatosan nőtt a műsor nézettsége.
A műsorvezető váratlan, súlyos betegsége miatt, a sorozat mindössze nyolc adást ért meg.
(A sorozat néhány adásának szerkesztett, írott változata olvasható a Kepes Krónika - beszélgetések c. kötetben.)