vilagfalu-logo VILÁGFALU
RTL Klub, 2005
Európa Film produkció

A tizenkét részes sorozat tucatnyi kultúra mindennapjait hasonlította össze a születéstől a halálig. Sőt azon túl is.
A "világfalu" kifejezést McLuhan használta először bolygónkra, amit a tömegkommunikációs eszközök kicsiny faluvá zsugorítottak.
Igaz, az információk percek alatt eljutnak távoli földrészekre, de az is kiderül a véres híradásokból, hogy valójában nem értjük egymást.
A világ nagy részén az emberek másként születnek, másként élnek, másként halnak, másként szeretnek, másként gondolkodnak, mint mi!
Valami okuk talán csak lehet rá! Kepes András elhatározta, nyakába veszi a világot, és megkérte Magyarországon élő külföldi barátait, mutassák meg saját kultúrájukat.
A stáb négy földrészt bejárt, hogy megtudja, boldogabbak-e Indiában azok, akiket már gyerekkorukban összeadnak, és nem kell a kamaszkori szerelmi csalódásokkal bíbelődniük.
Vagy, mondjuk Marokkóban, akiknek egyszerre van három feleségük, nem egymás után, mint nálunk.
Hogy milyen lehet nem a lakásért, házért küzdeni egy életen át, hanem négyezer méter magasságban a Titicaca tó közepén, egy úszó nádszigeten vagy a mongol sztyeppén egy jurtában élni.
A nézők tanúi lehettek Japánban többórás teaszertartásnak, az Andokban sámán-szertartásnak, Észak-Afrikában véres dzsinn szertartásnak.
A Gangesz partján barátkozhattak a lélekvándorlás gondolatával, miközben a máglyán elégettek egy halott asszonyt, de megismerkedhettek azzal is, milyen értékrend szerint élnek gyimesi csángó, oláh cigány vagy ortodox zsidó szomszédjaink.

A sorozat dupla lemezes DVD albumként is megjelent